Mobiel: 0630005552 t.hegeman@home.nl

GROENE WEEK 3april t-m 10 april 2018

Groen ( week) en gezond

Het groene dieet is een vegetarisch monodieet. Je kiest voor het eten van alleen groene groenten en groen fruit. Het groene voedsel werkt ontgiftend op het lichaam. Het reinigt de lever en het maakt dat het lichaam overtollig slijm kwijtraakt. De huid wordt er zuiverder van en het is een goed dieet om van af te vallen. Je kunt van het groene voedsel net zoveel nemen als je wilt, je hoeft niet op calorieën te letten. Groen fruit en groene groenten bevatten veel chlorofyl. Chlorofyl is de groene kleurstof in de plant, het bladgroen. Door alleen groen te eten, zoals bij het groene dieet krijg je meer chlorofyl binnen dan normaal.Chlorofyl maakt dat het lichaam beter zuurstof opneemt waardoor we ons energieker en fitter voelen. Chlorofylrijke groenten kunnen gifstoffen onschadelijk maken. Uit onderzoek is gebleken dat chlorofyl in ons lichaam zware metalen aan zich bindt. Het draagt dus bij aan de ontgifting in ons lichaam. Chlorofyl rijke voeding helpt ook om de cholesterolspiegel te verlagen en zorgt ervoor dat alle organen beter gaan functioneren. Als je te zwaar bent kun je door dit dieet af vallen, als je niet af wilt vallen zorg er dan voor dat er voldoende gerechten op je menu staan waar bonen in voor komen. Bij dit dieet is het van belang dat je voldoende lichaamsbeweging hebt, ik adviseer om iedere dag een yogaset te doen of een stevige wandeling te maken. De yogaoefeningen ondersteunen de ontgifting en helpen je te ontspannen. De meditatie zal je innerlijke stabiliteit geven om de groene week vol te houden.

 

Je bent wat je eet

We hebben voedsel nodig die ons voeding geeft, brandstof om het lichaam te laten functioneren. We hebben voeding nodig die versterkt en een helende werking heeft.  Het is dan ook van het grootste belang dat de voeding die je eet iets toe te voegen heeft. Tegenwoordig is veel voeding leeg, er zit geen levenskracht (prana) meer in. Ik adviseer je om je voeding voor deze week uit de natuurvoedingswinkels te halen omdat deze voeding vol  prana is. Het fenomeen lege voeding heeft te maken met een voedingsindustrie die de voeding aan teveel processen blootstelt, onder andere het werken met gif doet veel leegte ontstaan. Biologisch geteelde groente en fruit hebben een hoog trillingsgetal het voedsel is vol prana, bij vb junkfood ligt het trillingsgetal laag, dit is leeg voedsel. Ook kant en klaar maaltijden zijn vaak maaltijden met weinig prana. Het eten voegt niet veel toe aan je lichaam. Misschien heb je wel eens gemerkt dat als je een bak chips eet, je na een halfuur alweer behoefte hebt aan bijvoorbeeld een beker cola, het lichaam blijft vragen om voeding omdat het voedsel leeg is, voeding met weinig prana zorgt er dus voor dat je wilt blijven eten.

 

Transformatie

Het groene dieet kan voor een transformatie zorgen omdat je jezelf geconfronteerd  met jou patroon van eten. Door even helemaal uit je dagelijks patroon te stappen zul je merken dat je een aantal producten eet vanuit gewoonte en niet omdat je er behoefte aan hebt. Je zult misschien ook merken dat je bepaalde producten mist omdat je ze uit gewoonte  (verslaving) eet, vb chocolade en koffie. Het groene dieet is een prachtig moment om vanuit bewustzijn te kiezen voor voeding met een hoog prana gehalte. Veel mensen ervaren onbalans in hun leven en denken dit probleem op te lossen met eten, ze eten vaak voedsel wat de onbalans in stand houdt (emotie eters). Onze maag is een plek waar onrust als eerste duidelijk voelbaar aanwezig is. Eten is altijd een korte verlichting, het werkelijke probleem lost er niet door op.  De onbalans komt vaak  terug als de maag leeg is. Het goed kauwen van ons voedsel zorgt ervoor dat de maag minder hard hoeft te werken, veel emoties kun je letterlijk door goed je kaken te bewegen met kauwen verteren. Het is dus zaak om de emotie van het voedingspatroon los te maken. Groen en gezond zal je misschien wel confronteren met onrust en ik daag je uit om de onrust gewoon te verwelkomen  mocht jou dit overkomen. Als je veel onrust ervaart, los het dan op door iets meer te mediteren. Onrust wordt vaak gevuld met leeg voedsel, waardoor de onbalans nog groter kan worden. Door met aandacht te luisteren naar de signalen van je lichaam kun je uiteindelijk meer balans ervaren en zul je geen voeding meer nodig hebben om deze onrust te bestrijden! Alles in deze wereld heeft een bepaalde trilling, ons eten, wijzelf de grond, de stenen, de lucht, het water, de dieren. Wij hebben als mens toegang tot een bepaald bewustzijnsniveau, binnen dit bewustzijn’s niveau creëren wij  allerlei omstandigheden (onbewust) om je in deze bewustzijnslaag vast te houden. In deze bewustzijnslaag voelt je ego zich veilig. Je creëert mensen om je heen die jouw bevestigen in je waarneming, maar je zorgt er ook voor dat het voedsel dat je eet je in die bepaalde bewustzijnslaag houdt. Het trillingsniveau is hetzelfde waardoor je je daar ook comfortabel bij voelt. Als je wilt transformeren is het noodzakelijk om ook je voedingspatroon onder de loep te nemen. Het is noodzakelijk om uit de bestaande bewustzijnslaag te stappen om zaken te doorbreken, het groene dieet is een prachtig moment voor deze transformatie. Het eten wat je tijdens de groene week eet heeft een zeer hoof trillingsgetal en zal daardoor automatisch jouw innerlijke trilling verhogen.

 

Cyclussen

Je kunt in de groene week rekening houden met de spijsverteringscycli van je lichaam.

Tussen 04.00 uur – 12.00 uur is het lichaam bezig met het elimineren, afstoten, van de afvalstoffen van het voedsel. Ik adviseer je dan ook om in deze tijd vooral fruit te eten.

Tussen 12.00 uur – 20.00 uur is het lichaam bezig met het opnemen van voedsel. Dit is de tijd dat je alles kunt eten.

Tussen 20.00 uur – 04.00 uur is het lichaam bezig met de absorptie van het voedsel, het voedsel wordt omgezet in bouwstoffen. Ik adviseer om je om na 20.00 uur niets meer te eten, mocht je dit niet vol kunnen houden eet dan iets wat licht verteerbaar is vb fruit/komkommer.

Door het eten van de juiste voeding op het juiste moment, zul je je energieker voelen. Je geeft je lichaam het signaal respect te hebben voor waar het mee bezig is, alleen al in het luisteren ligt de sleutel voor balans, je huid zal er gezonder uit zien, je haar zal meer glanzen en je voelt je schoon van binnen. Neem tussen de maaltijden pauze’s in acht, zodat het spijsverteringskanaal zich kan herstellen, 3 a 4 uur wordt aanbevolen.

 

Verwen jezelf in de groene week

Doe dingen in de groene week waar je plezier in hebt, ga lekker de natuur in, of naar de sauna, of laat je masseren.

Als je lichaam  in balans is kan je alles verteren wat binnen komt, zowel fysiek als emotioneel.

Als je gewend bent om veel koffie te drinken, bouw dit dan af voor je aan de groene week begint, dan verklein je de kans op hoofdpijn .

 

Afbouw
Na de groene week is je lichaam schoon. Bouw het groene dieet geleidelijk af. Begin met diverse gekleurde groenten en vruchten te eten. Na een paar dagen voeg je hier de graanproducten aan toe en als laatste voeg je weer zuivel en vlees producten toe.